юли 25, 2024

С толкова много трудни избори, които трябва да правите днес, не трябва да прекарвате твърде много време в мислене за това кой вид бельо да предпочетете. Затова решихме да улесним този избор като разгледаме темата кое е най-подходящото бельо за мъжа – боксерки или слипове.

Тясното бельо не намалява ли броя на сперматозоидите? Това е въпрос, който сме сигурни, че всеки мъж си задава често. Но отговорът е кратък и ясен – не. Специалистите все още не са сигурни как митът, че прилепналото мъжко бельо, което държи тестисите близо до тялото, повишава температурата им и „сварява“ всички сперматозоиди, е започнал. Но този мит за едно мъжко бельо битува от дълги години и най-вероятно никога няма да бъде изкоренен напълно. 

Правени са проучвания за анализиране на температурите на тестисите на мъже, които носят боксерки в сравнение със слипове, и това не прави абсолютно никаква разлика в плодовитостта, така че видът мъжко бельо тук не е от значение.

Кое е най-подходящото бельо за мъжа? Всичко се свежда до това – носете, каквото ви е удобно, категорични са експертите от https://bulbel.bg/. Можете да бъдете сигурни, че и двата варианта са секси. Възможно ли е обаче наистина да е толкова просто? Нека разгледаме предимствата и недостатъците на всеки модел бельо, като решението кой да изберете от оставяме на вас.

От една страна, боксерките предпазват деликатната област на мъжа от инциденти с ципа на дънките, например. Освен това могат да се използват като шорти за кратковременно бягане. От друга страна, боксерките могат да бъдат неудобни, особено когато мъжът се опитва да вдигне крака си високо, както и при запалени спортисти по време на тернировка, поради триенето, което води до протриване. Торзията на тестисите също е проблем за спортистите поради липсата на опора на тестисите. Усукването на тестисите е нещо, което определено е възможно, а със сигурност не искате да почувствате някога такава болка.

И така, спортисти, имате своя отговор – носете слиповете! Но дали е толкова лесно? Оказва се, че докато слиповете предлагат опора на тестисите и намаляват триенето, те правят нещата малко горещи и влажни, създавайки точно онази сауна в слабините, на която се радват гъбичките. Повишената влага може да доведе до инфекциозни кожни проблеми, с които ще се наложи да се справяте по-дълго време и дори е възможно да е нужно антибиотично лечение.

Ако все пак изберете слипове, изберете влагоотвеждащи синтетични материали и не забравяйте да вземете душ и да облечете нов чифт след тренировка или друго физическо натоварване, предполагащо изпотяване.

Нашият съвет е да се придържате към това, което ви е удобно, за да бъдете здрави. Изводът е, че тъй като не е нужно да се тревожите за бельото, което влияе върху плодовитостта ви, можете да изберете всичко, което отговаря на вашия начин на живот и стандарти за комфорт. Така че спрете да се тормозите с въпроса дали бельото ще окаже влияние на вашата плодовитост.

И независимо дали носите боксерки или слипове, купете си нов чифт още сега. За да бъдете здрави не е важно толкова какво бельо носите, отколкото как поддържате неговата хигиена. Затова се старайте да перете, сушите и съхранявате бельото си по правилен начин. Освен това, ако е възможно, купувайте си ново на няколко месеца.