април 22, 2024

Тази зима времето не бе благосклонно към скиорите, за сметка на това мотористите наистина се радваха на доста хубави дни за каране. Със сигурност малцина бяха тези, които истински зазимиха мотоциклетите си. Останалите просто рискуваха и не спряха да карат и през зимата заради топлото време. Но все пак истински грижовният стопанин още при зазимяването, когато за последно е прибрал мотора в гаража, първо го е почистил. После е откачил клемите на акумулатора и го е прибрал на топло. Самият мотор е е бил завит, за да „почива“ и да заспи своя зимен сън.

Мото гумите са също толкова важни, колкото и всичко останало по мотора. Те са единствените две точки, които свързват теб и мотоциклета с пътя. Състоянието им е от огромно значение както за поведението на машината, така и за сигурността. Затова трябва да ги огледаме внимателно, да проверим грайферите, налягането, да проверим за пукнатини, балони и плоски петна. Ако са ви необходими нови гуми, не пестете средства и усилия. Съобразете се с типа мотоциклет, който карате. Дори и да ги поръчвате онлайн, заложете на оторизиран дилър, защото гумите наистина спасяват живот, това го знае всяко хлапе. Гуми за мотор ще откриете в електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda. Предлагат всякакви видове – адвенчър, къстъм, офроуд, скутер, спортни, шосейни и състезателни от марката Bridgestone. Напомпайте ги според указанията на производителя. След това разгледайте джантите и затегнете спиците, ако имате такива. Смажете лагерите.

Тествайте спирачките. Първо е добре да проверим резервоара за спирачна течност и да долеем, ако е необходимо. Ако консистенцията не е добра, изотечете резервоара и сменете течността. След това огледайте тръбите за пукнатини от стоенето. Добре е да подложим на преценка и самите спирачни апарати, накладките и дисковете. Ако са износени, задължително е да ги сменим. Редно е да почистим всичко със спрей за спирачки. Сложи масло в лоста на предната ръчна спирачка.