юни 15, 2024

За да работи добре автомобилът ви, той се нуждае от добро охлаждане на двигателя, а това зависи от антифриза, който използвате. Антифризът е течност, която не замръзва при ниски температури. В зависимост от основата му дали е етилен, моноетилен или пропилен гликол, са прибавени вещества, които  да ограничават пенообразуването, да повишават температурата, да намаляват отлаганията и други.

Видовете антифриз не могат да се смесват, защото пораженията могат да бъдат катастрофални, като разяждане на гумените уплътнения, разрушаване на антикорозионните добавки, поява на корозията, запушване на охлаждащите канали на двигателя и радиатора. За автомобили, с производство след 2000 година, антифризът трябва да е карбоксилатен. За европейските автомобили течността трябва да е произведена в Европа, за американските автомобили – американски антифриз. Видовете охлаждаща течност представляват разтвор на етилен гликол или пропилен гликол и дecтилиpaнa или дeйoнизиpaнa вода. Разликата им е в добавените инхибитори, които предпазват от ръжда.

Смяната на антифриз е на всеки 5 год., независимо от пробега. И се извършва на студен двигател, тъй като препарата се нагорещява до около 100 градуса. Процедурата не е сложно нещо и можете да се справите сами. Първо свалете капачката на радиатора, след това махнете пробката, като предварително сте сложили съд под нея, в който да изтече старият антифриз. След това промийте като я напълните с дестилирана или филтрирана вода. Следваща стъпка е да запалите двигателя и да го изчакате да загрее. После го изключете и го оставете да изстине. След това източете водата и налейте новия антифриз.

Качествен антифриз и на разумна цена може да закупите от eshop.wuerth.bg. Високото качество е гарантирано, защото това е основната цел на компанията – да предлага качествени продукти на конкурентни цени, за да бъде клиентът доволен.

 „ВЮРТ – БЪЛГАРИЯ“ предлага висококачествени инструменти, машини, химически продукти и други, за да облекчи труда в дейностите на различни механици, предприемачи, майстори или непрофесионалисти, като се предлагат различни модели инструменти и техническо оборудване, които се отличават с функционалност и надеждност. Освен това тяхната ефективност, дизайн и качество задоволяват потребностите на съвременния майстор. Предлага се също така и двугодишен гаранционен срок и следгаранционно обслужване.

Сайтът на Würth и онлайн магазинът им са функционални и удобни, като предоставят на клиента качествена характеристика за продуктите. Богатата гама от продукти е по световни стандарти и нормативни изисквания за качество и безопасност на работния процес. С помощта на Würth можете да решите строителни, ремонтни и други проблеми, като се доверите на модерните и качествени материали и оборудване. Würth e стабилен и доверен партньор на хиляди професионалисти по света, които предпочитат услугите на компанията сред останалите в бранша.

Изпoлзвaнето на  виcoĸoĸaчecтвeн aнтифpиз и cпaзвaнето на изиcĸвaниятa нa пpoизвoдитeля зa видa нa oxлaдитeлнaтa течност е основното, което трябва да направите при избора и смяната на антифриза на вашия автомобил. Тази течност е от изключителна важност за вашия автомобил и не бива да правите компромис с качеството.

Да притежаваш автомобил в днешно време е не само лукс, но и необходимост. Автомобилът е като член на семейството и грижата за него целогодишно е задължителна, ако искате да можете да се възползвате от услугите му. Грижете се за него и шофирайте безпроблемно!