април 22, 2024

Старите автомобилни гуми са силен замърсител на природата. Предаването им за рециклиране е задължително, като отиват в специализирани цехове за преработка. Обикновено се предават в автосервизи и пунктове, където се сменят гумите. Те по закон са задължени да ги предадат за унищожение и рециклиране. У дома също можете да използвате старите гуми като намерите тяхно различно приложение като импровизирани саксии за цветя, като основа за фонтан, интересни скулптури, люлка, кресло, мини масичка, декорация за стени, удобна мебел за вашия любимец, импровизирано стълбище в градината, противоплъзгащи ленти за стълби, мини пясъчник за игра, както и уреди за катерене и забавни препятствия. Разнообразете интериора с различни форми и дизайн, като ги боядисате във весели цветове.  Така ще вдъхнете живот на старите гуми и ще помогнете в опазването и на околната среда.

За да сътворите съответните шедьоври ще са ви няколко инструменти, от които нож, за да моделирате детайлите. Можете да избирате от различни видове като: сгъваеми ножове, автоматични, джобни и ловни ножове, бойни и тактически ножове, нож пеперуда, тип мултитул, ножове за хвърляне и други. Такъв богат асортимент може да откриете в онлайн магазин sorbe.bg. В производството и избора на материал са заложени сериозни изисквания за острота, стабилност на острието и устойчивост на корозия. С марки като RUIKE или EGO KNIVES се гарантира качество и дълготрайно използване. Можете да се доверите и на собствена марка ловни и сгъваеми ножове Dulotec. Ножовете се отличават с функционалност, удобство и защита при носене и съхранение. Освен това за добра поддръжка на острието, помислете и заточване с точило, което автоматично регулира ъгъла на заточване спрямо модела на острието. Моделите се предпочитат от отговорни мъже, които имат нужда от различен тип нож – полицаи, военни служители, моряци, фермери и ловци.

Старите гуми могат не само да украсят дома ви, но и да бъдат много полезни. И няма значение дали живеете в къща или в апартамент, можете да измислите различна декорация. Разбира се, ако имате къща или вила, можете повече да развихрите въображението си, тъй като пространството е по-голямо, особено ако разполагате и с дворно пространство. Бъдете креативни.

Освен като интериорни решения у дома, старите гуми намират широко приложение в строителството като укрепване на брегове – прегради срещу ерозията, изкуствени рифове, вълноломи, укрепване на насипи покрай пътищата. Освен това протекторът може да бъде използван по железните и трамвайни пътища за намаляване на шума и вибрациите, за подметки на обувки. Когато размера се намали с механично раздробяване и смилане и в зависимост от размера на частиците чипс, гранулат, шред, пудра могат да се използват чрез нови технологии за производство на колела за голф-колички, контейнери за смет, ръчни колички, косачки на трева и т.н., изкуствени покрития на спортни зали и площадки, изкуствена тревна настилка на игрища, подове на конюшни/обори, предпазни настилки за училища, детски площадки и други.

Асфалтова настилка – добавената гумена пудра удължава живота на пътната настилка, намалява шума и подобрява безопасността на движение при мокри условия. Но за съжаление тази технология, колкото и да има своите невероятни предимства, все още не се използва в България.

Чрез различни технологични процеси може да се рециклира и да се използват вече непотребните стари автомобилни гуми, които загубили своето предназначение стават опасни за околната среда.

Онлайн магазин sorbe.bg е специализиран в предлагането на различни видове ножове и постоянно актуализират и осъвременяват асортиментната си гама. Специалното ни внимание е насочено към информираността на клиентите. Стараем се да достигнем европейско ниво на обслужване.

Приоритетите ни са свързани с поддържане на високото качество на продуктите, сигурност, достъпни цени и съвременен стил на работа и комуникация с потребителите. При нас ще откриете различни видове ножове, с които ще можете домашно да „рециклирате“ старите автомобилни гуми и да им вдъхнете нов живот като направите интериора си различен и уникален.