юни 15, 2024

Интериорът на автомобила до голяма степен зависи от такива важни допълнения като автоаксесоарите, сред които са подови стелки, поставки за телефони и др. Те значително променят интериора на купето, създавайки единен стил. Видовете стелки за коли са гумени или тестилни, като на сайта automatbg.com има огромно разнообразие.

По-голямата част от автомобилните ентусиасти смятат стелките за напълно незабележим автомобилен аксесоар, който не изисква специално внимание при избора. Но всъщност незаменимата функционалност, която стелките за кола предоставят, определя на първо място тяхната покупка. Често шофьорите купуват първата изтривалка, която им попадне, например за и почти не се замислят за качеството и характеристиките на изтривалката. Този подход е изпълнен с разочарование от покупката, тъй като стелките се различават по десетки важни параметри.

Познаването на моделите и вариантите, няма да позволи на шофьор да получи това, което не желае за своя автомобил. Надеждното прилягане и закрепване на постелките осигурява комфорт и безопасност при движение.

„Обзавеждането“ на автомобила с автоаксесоари, е сходно като обзавеждането на апартамент – трябва да се избере най-доброто, най-качественото, за да се постигне максимален комфорт. Мнозина шофьори прекарват огромна част от времето си в автомобила, именно затова той трябва да е максимално удобен. Други дори го наричат „втори дом“ и като такъв, трябва да се полагат необходимите грижи.

Основната цел на стелките е преди всичко да предпазват оригиналното подово покритие от всякакви замърсявания. Не по-малко важна функция е естетическата – в края на краищата красивите и качествени стелки могат да украсят интериора на автомобила.

Стелките за кола са най-полезните елементи, които трябва да присъстват в абсолютно всеки автомобил. Те изпълняват както декоративна, така и практична функция. На първо място, те помагат да се събере мръсотията, която се внася в салона заедно с обувките.

Те се произвеждат в невероятно широка гама, сред която всеки автомобилист ще може да намери най-добрия вариант за себе си. За тяхното производство се използват различни материали, всеки от които има своите предимства и експлоатационни характеристики.
Текстилните стелки имат отличен външен вид, а в същото време цената им е изгодна. Гумените стелки също са много предпочитани. По-скъпият клас са полиуретановите, причината е в това, че те издържат на всички трудности на тежката употреба, поради което са и доста предпочитани.