май 30, 2024

Когато старите автомобили се повредят фатално и ремонтът им струва повече от самото возило, повечето собственици първосигнално искат да продадат возилото на друг шофьор.

Но който купува кола разбира какво търси, а ако ли не, обикновено си има под ръка някой, който да го съветва. Ето защо оставянето на колата за скрап може да е наистина чудесен вариант.

1. Ще има кой да се занимава с бумащината по отписването на колата

Както всичко друго, желанието да отпишете своята кола от движение ще е свързано с известна документация. Оставянето ѝ за скрап, обаче, ще ви спести много бумащина и тичане по институции.

Имайте предвид, че фирмата, която купува колата ви ще се погрижи за това.

2. Ще има кой да вземе возилото, ако е не е в движение

Ако колата е в толкова лошо състояние, че не е в движение, проблемът с транспортирането ѝ няма да ви притеснява, защото този въпрос може да се уреди лесно.

Повечето компании, които се занимават с този бизнес могат да решат проблема с транспорта (вижте KolaZaSkrap.bg).

3. Ще освободите ценно място на паркинга или в собствения гараж

Постъпете отговорно и не оставяйте старата си кола на паркинга пред вас. Сами можете да видите колко е трудно да се намери място за паркиране, а вероятно самите вие се ядосвате на хора, които заемат ценните паркоместа със стари и неподвижни трошки.

4. Ще спечелите пари от нещо ненужно

Да оставите старата кола за скрап е много добър начин да се отървете от нещо, което ви е напълно ненужно, а на всичко отгоре, да получите и пари за това.

5. Ще се отървете от возилото бързо

Да оставите колата за рециклиране е най-бързият начин да се избавите от нея. Ако уредите всичко днес, колата ще е в депото още утре. Така ще си спестите времето, което обичайно прекарвате в чакане някой да се заинтересува от офертата ви.

6. Ще бъдете отговорни към околната среда

Ако решите да оставите колата за рециклиране, ще постъпите много отговорно. Около 90% от материалите и частите на старото возило могат да се преработят и да се превърнат в нещо друго.